Nieuwe voorzitter Raad van Bestuur per 1 januari 2022

 

Per 1 januari 2022 wordt Liesbeth Galesloot onafhankelijk voorzitter van de Raad van Bestuur van de Stichting Algemeen Pensioenfonds Unilever Nederland (Unilever APF). Zij volgt Frans Prins op die per die datum terugtreedt.

Liesbeth heeft jarenlange ervaring in de pensioenwereld. Zij was onder meer ruim 11 jaar (vice)voorzitter van het Pensioenfonds Delta Lloyd. Momenteel bekleedt ze meerdere bestuursfuncties, waaronder voorzitter van Pensioenfonds IBM Nederland en Pensioenfonds HaskoningDHV.

Het bestuur van het Unilever APF, waaronder de voorzitter, is verantwoordelijk voor het bepalen van de strategie van het Unilever APF en voor de belangrijkste besluiten. De voorzitter is volledig onafhankelijk en heeft ook zelf stemrecht. Het Unilever APF heeft twee kringen: Kring Progress is sinds 1 april 2015 gesloten voor nieuwe opbouw en Kring Forward waarin de pensioenopbouw plaatsvindt van de Nederlandse Unilever-medewerkers. Totaal belegd vermogen van het fonds is ongeveer 6 miljard euro.

Het bestuur van het Unilever APF heeft de vorm van een one-tier board. In dit bestuursmodel houden niet-uitvoerende bestuursleden (NUB’s), waaronder onder wie de onafhankelijk voorzitter, toezicht op uitvoerende bestuursleden (UB’s) en op het bestuur als geheel.

Wij heten Liesbeth van harte welkom en kijken uit naar onze samenwerking in haar nieuwe rol. Verder bedanken wij Frans Prins voor zijn inzet voor het Unilever APF in de afgelopen drie jaar.