Anw-gat verzekering

partner_en_wezenpensioen_opbouw

U kunt een Anw-gat verzekering afsluiten voor uw partner. Zo voorkomt uw een ‘Anw-gat’ als u onverwacht komt te overlijden. Kijk voor de mogelijkheden in onze folder Anw-gat verzekering.

Hoe kan zo’n Anw-gat ontstaan?
Als u overlijdt heeft uw partner in veel gevallen geen recht op een wettelijke nabestaandenuitkering van de overheid (de Anw-uitkering). Hieraan zijn namelijk strenge voorwaarden verbonden. Om in aanmerking te komen voor een Anw-uitkering moet uw partner één of meer minderjarige kinderen te verzorgen hebben of gedeeltelijk arbeidsongeschikt zijn. En ook al heeft uw partner recht, de hoogte van de Anw-uitkering is inkomensafhankelijk. Lang niet iedereen komt dus voor een (volledige) Anw-uitkering in aanmerking, waardoor er een groot verschil kan ontstaan tussen het huidige inkomen van uw gezin en het inkomen na uw overlijden.

Door een Anw-gat verzekering van Forward af te sluiten voorkomt u voor uw partner zo’n ‘Anw-gat’. Als uw partner voldoende eigen inkomen heeft, is dit wellicht niet nodig. Maar als uw partner financieel (grotendeels) van u afhankelijk is kan het afsluiten van de Anw-gat verzekering het overwegen waard zijn. 

> Terug naar laag 1