Einde relatie

Een (echt)scheiding is natuurlijk heel vervelend, en kan ook nog eens grote gevolgen voor uw pensioen hebben. Dat geldt zowel voor het partnerpensioen - het pensioen dat na uw overlijden aan uw partner wordt uitgekeerd - als voor het ouderdomspensioen. Het tot het einde van de relatie opgebouwde partnerpensioen is bestemd voor uw ex-partner. Daarnaast heeft uw ex-partner recht op de helft van het ouderdomspensioen dat u tijdens de relatie hebt opgebouwd. U kunt samen met uw ex-partner afwijkende afspraken maken. U bepaalt dus samen wat er met uw pensioen moet gebeuren.

Hoe een echtscheiding uw pensioen precies beïnvloedt, laat zich niet kort uitleggen. U leest er alles over in onze folder Einde relatie.

Echtscheiding is een complex onderwerp. Wij raden u aan om in een voorkomend geval te bellen met onze PensioenInfolijn: (010) 439 4473. Of stuur ons een e-mail: pensioen.infolijn@unilever.com. Vermeld daarin alstublieft uw naam, geboortedatum en telefoonnummer, zodat wij u snel kunnen helpen.