Forward-pensioen van actieven opnieuw gedeeltelijk verhoogd

De opgebouwde Forward-pensioenen van de huidige Unilever-medewerkers (zogenoemde ‘actieven’) worden op 1 januari 2023 verhoogd. Ze stijgen – net als de afgelopen twee jaren – niet volledig maar gedeeltelijk mee met de cao-lonen. In dit artikel leggen we uit dat de verhoging 3,50% wordt.

Opgebouwde pensioenen stijgen gedeeltelijk mee met lonen
Voor actieve deelnemers is onze doelstelling: een jaarlijkse pensioenverhoging (indexatie) op 1 januari die gelijk is aan de stijging van de cao-lonen bij Unilever in het jaar daarvoor. De cao-lonen stegen in 2022 met in totaal 4,54%, namelijk per 1 januari 2022 met 1% en per 1 april met 3,5%.

Om het totale percentage van 2022 als pensioenverhoging toe te kennen moet de financiële situatie per eind oktober goed genoeg zijn. Hiervoor kijken we naar de beleidsdekkingsgraad, de gemiddelde verhouding tussen vermogen en verplichtingen in het afgelopen jaar. Die was bij Forward eind oktober 135%.

Voor een volledige verhoging is een beleidsdekkingsgraad van minimaal 146% nodig. Met 135% is de situatie niet goed genoeg om de volledige verhoging van in totaal 4,54% toe te kennen. Wél is een gedeeltelijke verhoging mogelijk; dat is bij ons toegestaan vanaf 110%. Het bestuur van ons fonds heeft besloten tot een – in de huidige situatie – maximaal toegestane indexatie van 3,50% op 1 januari 2023.

Gemiste indexatie mogelijk later
Als de financiële situatie voldoende herstelt, kunnen wij de gemiste verhoging van komend jaar én van de afgelopen twee jaar alsnog toekennen. Bij Forward zou dit gaan om in totaal 2,24%.
 

eService-abonnees en bezoekers van deze website zijn als eerste op de hoogte van dit indexatiebesluit. In december informeren wij alle actieven persoonlijk over de verhoging van hun pensioen.