Nieuwsoverzicht

Eerste resultaten onderzoek verantwoord beleggen en risicohouding
26 november 2020

533 actieven en 610 gepensioneerden hebben de vragenlijst ingevuld. Uit de eerste resultaten blijkt dat zij zich bovengemiddeld betrokken voelen bij het onderwerp ‘beleggen’, maar dat zij niet zo goed op de hoogte zijn van ons beleggingsbeleid en de resultaten daarvan.

Lees Meer
Twaalfde plek Progress op ranglijst duurzame fondsen
26 november 2020

Op de jaarlijkse VBDO-ranglijst voor verantwoord beleggen bezet Progress de 12e plaats (vorig jaar 11e). De kring kreeg een eervolle vermelding vanwege de prima prestatie als medium groot fonds.

Lees Meer
Verhuisbericht Unilever Pensioenfonds
26 november 2020

Sinds juli 2020 hebben wij een nieuw bezoekadres in Rotterdam. Wij zijn (terug)verhuisd van deBrug op de Nassaukade naar het hoofdkantoor op het Weena. Ons kantoor bevindt zich op de 3e etage.

Lees Meer
"Nederlandse pensioenstelsel beste ter wereld"
29 oktober 2020

Nederland staat op de eerste plaats in de jaarlijkse Global Pension Index van het internationale adviesbureau Mercer. In de ranglijst van pensioenstelsels van 39 landen is de totale score van Nederland licht gestegen ten opzichte van 2019.

Lees Meer
Herstelplan nodig voor Progress & update herstelplan Forward
29 oktober 2020

In april berichtten wij dat er een herstelplan voor Forward moest komen vanwege de ontoereikende financiële situatie. Dat plan is inmiddels goedgekeurd door toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB). Aan het eind van het derde kwartaal was ook de beleidsdekkingsgraad van Progress onder het vereiste wettelijke niveau gekomen. Dat betekent een zogenoemd reservetekort, waardoor ook Progress nu een herstelplan moet opstellen.

Lees Meer