Nieuwsoverzicht

Nieuw pensioenstelsel: kabinet gaat zelf aan de slag
5 februari 2019

Eind vorig jaar slaagden het kabinet en sociale partners er niet in om tot een akkoord te komen over de hervorming van het pensioenstelsel. In een brief aan de Tweede Kamer heeft minister Koolmees van Sociale Zaken op 1 februari aangegeven hoe hij alsnog tot de gewenste hervorming wil komen. 

Lees Meer
Interview Frans Prins
4 februari 2019

Frans Prins (1956) is op 1 januari 2019 gestart als de nieuwe onafhankelijk voorzitter van de Raad van Bestuur van het Unilever APF. We vragen hem welke kennis hij meeneemt, welke uitdagingen hij ziet en wat zijn eerste indruk is.Frans Prins (1956) is op 1 januari 2019 gestart als de nieuwe onafhankelijk voorzitter van de Raad van Bestuur van het Unilever APF. We vragen hem welke kennis hij meeneemt, welke uitdagingen hij ziet en wat zijn eerste indruk is.

Lees Meer
Financiƫle positie eind 2018
1 februari 2019

De actuele dekkingsgraad van Progress daalde het afgelopen kwartaal met 11%-punt en kwam daarmee op 31 december 2018 uit op 130%. De gemiddelde dekkingsgraad over de laatste 12 maanden (de beleidsdekkingsgraad) daalde ook, met 2%-punt naar 139%. In dit artikel leest u meer over de kerncijfers van Progress per eind december 2018. Alle cijfers zijn voorlopige eindejaarscijfers. De definitieve cijfers, die hier naar verwachting minimaal van zullen afwijken, publiceren wij over enkele maanden in het jaarverslag.

Lees Meer
Nieuwe voorzitter Raad van Bestuur per 1 januari 2019
17 december 2018

Per 1 januari 2019 wordt Frans Prins – onder voorbehoud van toetsing door DNB – onafhankelijk voorzitter van de Raad van Bestuur van het Unilever APF. Hij volgt Ruud Hommes op.
Frans heeft jarenlange ervaring in de pensioenwereld. Hij was onder meer directeur bij verschillende pensioenfondsen en koepelorganisaties. Momenteel is Frans (onder meer) voorzitter van de Raad van Toezicht van Personeelspensioenfonds APG, voorzitter van het Norit pensioenfonds (in liquidatie) en adviseur van de Monitoringcommissie Code Pensioenfondsen.

Lees Meer
Pensioenen gepensioneerden stijgen met 1,68%
22 november 2018

Eerder deze maand heeft het bestuur van het Unilever APF een besluit genomen over de verhoging van de pensioenen van gepensioneerden en gewezen deelnemers (oud medewerkers) van Progress en Forward. Besloten is om al deze pensioenen op 1 januari 2019 te verhogen met 1,68%.

Lees Meer