Nieuwsoverzicht

Verhuisbericht Unilever Pensioenfonds
26 november 2020

Sinds juli 2020 hebben wij een nieuw bezoekadres in Rotterdam. Wij zijn (terug)verhuisd van deBrug op de Nassaukade naar het hoofdkantoor op het Weena. Ons kantoor bevindt zich op de 3e etage.

Lees Meer
"Nederlandse pensioenstelsel beste ter wereld"
29 oktober 2020

Nederland staat op de eerste plaats in de jaarlijkse Global Pension Index van het internationale adviesbureau Mercer. In de ranglijst van pensioenstelsels van 39 landen is de totale score van Nederland licht gestegen ten opzichte van 2019.

Lees Meer
Herstelplan nodig voor Progress & update herstelplan Forward
29 oktober 2020

In april berichtten wij dat er een herstelplan voor Forward moest komen vanwege de ontoereikende financiële situatie. Dat plan is inmiddels goedgekeurd door toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB). Aan het eind van het derde kwartaal was ook de beleidsdekkingsgraad van Progress onder het vereiste wettelijke niveau gekomen. Dat betekent een zogenoemd reservetekort, waardoor ook Progress nu een herstelplan moet opstellen.

Lees Meer
Financiƫle positie derde kwartaal 2020
29 oktober 2020

In het derde kwartaal van 2020 steeg de actuele dekkingsgraad van Progress met 2%-punt naar 117%. De beleidsdekkingsgraad (de gemiddelde actuele dekkingsgraad van de laatste 12 maanden) daalde echter wel; met 1%-punt naar 119%. Met de huidige stand kan Progress de pensioenen op 1 januari a.s. niet volledig verhogen. Bovendien is nu ook de grens van de zogenoemde vereiste beleidsdekkingsgraad gepasseerd, wat betekent dat Progress een reservetekort heeft. Over dit tekort en het herstelplan dat nu nodig is, leest u meer in het artikel Herstelplan nodig voor Progress & update herstelplan Forward. 

In dit artikel leest u meer over de kerncijfers van Progress per 30 september 2020.

Lees Meer
Financiƫle positie tweede kwartaal 2020
28 juli 2020

Na een forse daling in het eerste kwartaal van 2020 steeg de actuele dekkingsgraad van Progress in het tweede kwartaal met 5%-punt naar 115%. Bij de beleidsdekkingsgraad (de gemiddelde actuele dekkingsgraad van de laatste 12 maanden) zette de daling echter door; deze zakte met 4%-punt naar 120%. Dit is onder de grens waarboven Progress de pensioenen volledig zou mogen verhogen.
In dit artikel leest u meer over de kerncijfers van Progress per 30 juni 2020.

Lees Meer