Nieuwsoverzicht

Financiƫle situatie Progress eind 2020
1 februari 2021

In het laatste kwartaal van 2020 zette de verbetering van de financiële situatie van Progress door; de actuele dekkingsgraad steeg met 11%-punt. Ondanks deze forse stijging ging de beleidsdekkingsgraad echter verder omlaag. 

Lees Meer
Elisabeth van Hoey Smith nieuw bestuurslid - benoeming is een lang proces
31 januari 2021

Sinds 1 december 2020 is Elisabeth van Hoey Smith bestuurslid van het Unilever Pensioenfonds. Op voordracht van Unilever bekleedt zij als niet-uitvoerend bestuurslid de komende jaren een zetel namens de werkgever. In dit artikel leggen wij uit hoe een dergelijke benoeming in zijn werk gaat.

Lees Meer
Nieuw pensioenstelsel nodig ondanks hoge rendementen
30 januari 2021

In 2021 worden de regels voor het nieuwe pensioenstelsel uitgewerkt in de ‘Wet toekomst pensioenen’. De noodzaak van dit nieuw stelsel komt niet voort uit slechte beleggingsresultaten, integendeel. Dit werd vorig jaar nog duidelijk uit een rapport van de OESO.

Lees Meer
Gedeeltelijke indexatie voor gepensioneerden
26 november 2020

De pensioenen van pensioengerechtigden en gewezen deelnemers kunnen volgend jaar niet volledig volgens onze doelstelling worden verhoogd. Bij zowel Progress als Forward is vanwege de financiële situatie alleen een gedeeltelijke indexatie mogelijk.

Lees Meer
Pensioenen actieven gedeeltelijk verhoogd
26 november 2020

De opgebouwde pensioenen van Unilever-medewerkers worden volgend jaar niet volledig verhoogd met de stijging van de cao-lonen. Een gedeeltelijke indexatie is wel mogelijk, bij zowel Forward als Progress. 

Lees Meer