Nieuwsoverzicht

Risico's bij Progress verder afgebouwd
30 oktober 2022

Het afgelopen kwartaal heeft Progress opnieuw de financiële risico’s verlaagd. Dit vloeit voort uit het beleggingsbeleidsplan: Progress gaat het risico van de beleggingen afbouwen zodra de financiële situatie aanzienlijk verbetert.

Lees Meer
Geen verkiezingen VO Progress
8 september 2022

In oktober 2022 zouden er verkiezingen plaatsvinden voor het Verantwoordingsorgaan (VO) van Progress. De aanmeldingstermijn voor kandidaatstelling is inmiddels verstreken. In het VO is plek voor 6 pensioengerechtigden en 4 werknemers. Er hebben zich precies 6 kandidaten namens pensioengerechtigden aangemeld, en slechts 3 namens werknemers. Het is daarom niet nodig om verkiezingen te houden.

Lees Meer
Financiƫle situatie Progress tweede kwartaal 2022
9 augustus 2022

Ondanks een flink verlies op de beleggingen ging de actuele dekkingsgraad van Progress in het tweede kwartaal van 2022 met 10%-punt omhoog. De oorzaak hiervan ligt aan de kant van de verplichtingen: deze daalden door een verdere stijging van de rente.

Lees Meer
Stel u kandidaat voor het Verantwoordingsorgaan!
7 juni 2022

In oktober houden wij verkiezingen voor zowel het Verantwoordingsorgaan (VO) van kring Progress als van kring Forward. De zittingstermijn van de huidige VO's loopt dan af.

Een VO geeft ieder jaar een oordeel over het handelen van de Raad van Bestuur van het Unilever APF en over de beleidskeuzes die zij heeft gemaakt ten aanzien van de eigen Kring. Het bestuur legt hiermee in feite verantwoording af.

U kunt zich nu kandidaat stellen voor het Verantwoordingsorgaan kring Progress!

Lees Meer
Financiƫle situatie Progress eerste kwartaal 2022
28 april 2022

Ondanks een verlies op de beleggingen ging de actuele dekkingsgraad van Progress in de eerste drie maanden van 2022 met 12%-punt omhoog. De oorzaak van deze forse stijging was een daling van de verplichtingen doordat de rente meer dan verdubbelde. Deze kwam voor het eerst in drie jaar boven de 1% uit. Opvallend was ook de forse stijging van de zogenoemde ‘TBI-dekkingsgraad’ (de ondergrens voor een volledige pensioenverhoging).

In de eerste drie maanden van 2022 ging de actuele dekkingsgraad van Progress met 12%-punt omhoog. Deze forse stijging werd veroorzaakt doordat de rente meer dan verdubbelde. Deze kwam hiermee voor het eerst in drie jaar boven de 1% uit.

Lees Meer