Bericht n.a.v. Corona-virus

Het coronavirus heeft ook gevolgen voor ons pensioenfonds. Vanaf 13 maart werken al onze medewerkers voorlopig thuis. Zij zijn echter voor al uw vragen gewoon bereikbaar via onze normale telefoonnummers, waaronder de PensioenInfolijn: (010) 439 4473. Ook alle overige werkzaamheden kunnen zij vanuit huis blijven doen. Dit betekent onder meer dat wij gewoon woensdag 1 april de pensioenen over de maand april zullen uitbetalen.

Wilt u een wijziging doorgeven?
Omdat de post wat minder vaak bij ons (bij een van onze medewerkers thuis) wordt bezorgd, raden wij u aan om wijzigingen per e-mail of telefoon aan ons door te geven. Ons mailadres is: Pensioen.infolijn@unilever.com.

Als de wijziging een rekeningnummer betreft, dient u het formulier Pensioenbetaalinformatie in te vullen en ondertekend naar ons toe te mailen. Adreswijzigingen binnen Nederland hoeft u niet aan ons door te geven; die krijgen wij via de gemeente door.

Financiële situatie
Het coronavirus heeft invloed op de financiële situatie van Progress. Die is de afgelopen weken door de snel dalende aandelenmarkten en een dalende (reken)rente verslechterd. In onze indexatiespecial van december lieten wij onze pensioengerechtigden weten dat een volledige pensioenverhoging begin 2021 moeilijk zal worden. De huidige ontwikkelingen maken dit nog lastiger. Wel benadrukken wij dat het nog te vroeg is om conclusies te trekken. De zogenoemde beleidsdekkingsgraad van eind oktober is bepalend voor een pensioenverhoging per 1 januari. Informatie over de laatste, maandelijkse stand van de dekkingsgraden vindt u via deze link.

Voor de pensioenverhoging voor actieve deelnemers geldt eveneens dat indexatie onzekerder is geworden. In april sturen wij onze actieve deelnemers een indexatiespecial met meer informatie over dit onderwerp.